Feestelijke opening Cultuurhuis Heemskerk

feestelijke opening cultuurhuisOp zaterdag 17 februari  van 14.00 uur tot 17.00 uur is de feestelijke opening van het nieuwe Cultuurhuis Heemskerk (voorheen Cultuurcentrum Heemskerk) in het gebouw van het gemeentehuis en de bibliotheek. Iedereen die nieuwsgierig is kan onze nieuwe locatie bewonderen en genieten van de vele optredens en activiteiten.

We starten om 14:00 met de officiële opening en een docentenconcert olv Ruud Pletting. Onze muziekdocenten laten zien wat ze in huis hebben in een speciaal voor hun gearrangeerd concert, waarin diverse muziekgenres vertegenwoordigd zijn:  klassiek, rock, pop en jazz; het concert wordt zo veelzijdig als onze docenten zijn!

Onze Heemskerkse burgermeester én de 4 wethouders verrichten de openingshandeling.  Daarna zijn er van 15 tot 17 uur in al onze lokalen, de gemeentehal en de bibliotheek activiteiten en optredens van leerlingen, bands, orkesten en koren. Onze nieuwe huisstijl wordt gelanceerd én onze huisvormgeefster Karen Vleugel exposeert haar vrije werk. De leerlingen van het Kennemercollege verzorgen de catering met lekkere hapjes en drankjes.

Cultuurcentrum Heemskerk is afgelopen januari gestart op de nieuwe locatie. Vanuit de oude Muziekschool op de Kerklaan en de lokalen boven de Nozen en de Non is de gehele organisatie nu gevestigd in één pand met het gemeentehuis en de bibliotheek. Een goed zichtbare plek waar iedereen die zich bezig houdt met cultuur en kunst zich thuis kan voelen: een soort culturele huiskamer. We vinden dat bij deze nieuwe plek ook een nieuwe naam hoort. Daarom gaan we verder onder de naam Cultuurhuis Heemskerk!

Cultuurhuis Heemskerk werkt samen met partners, amateurkunstenaars, scholen en vrijwilligers aan een kwalitatief hoogstaand cultureel aanbod voor alle inwoners van Heemskerk. Wij bieden cursussen en lessen aan voor de jeugd en faciliteren ZZP-ers, orkesten en koren met activiteiten voor volwassenen. We ondersteunen alle basisscholen in Heemskerk bij de ontwikkeling en uitvoering van cultuurprogramma’s en cultuuractiviteiten. We zijn ook de trekker en ondersteuner van het Cultuurnetwerk Heemskerk; een netwerk van alle organisaties, stichtingen, ondernemers en vrijwilligers die zich bezig houden met (amateur) kunst in Heemskerk.

Voor al deze mensen en organisaties willen wij graag de culturele huiskamer van Heemskerk zijn.

Adres: Maerten van Heeemskercksplein 5 (ingang gemeentehuis), www.cultuurhuisheemskerk.nl

Like onze facebookpagina https://www.facebook.com/CultuurhuisHeemskerk/