Terug naar agenda

Workshop Zijden sjaal verven in je favoriete kleuren

De Trompet 1936, Heemskerk Kaart
16-4-2021 — 16-4-2021
13.30 — 15.00
€49.00
Maak in een mum van tijd een prachtige zijde sjaal, met de bijzondere magnetrontechniek
Programma
Kosten – All inclusief!
Inclusief, koffie / thee en natuurlijk de sjaal, verven en materialen. + Gratis bezoek aan ons zijdemuseum.
Nu extra kleine groepen vanwege de coronamaatregen. Dus je krijgt ook extra veel aandacht. 🙂
Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.
Docent: Ratna Meijer van Zijdar /Zijdewinkel.nl

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Wat ga je doen?
Deze workshop is een hele leuke kennismaking met zijdeschilderen, verf en zijde. We gaan niet te diep in op de theorie, het is een hand’s on workshop waarbij je vooral in de praktijk aan de slag gaat.
Tijdens deze workshop starten we met een uitleg over de Zijdeverf van Dupont welke we voor deze techniek gebruiken. We vertellen waarvoor je de verf kunt gebruiken en hoe je de verf kunt fixeren. We behandelen de primaire kleuren in koud en warm en adviseren over kleuren. Daarna gaan we aan de slag met de techniek.
Je ontvangt van Zijdar een zuiver zijden sjaal. De techniek is een vrije techniek, afbinden en vouwen. Geen traditioneel zijdeschilderen. Zie ook bovenstaande foto’s. Je hebt hiervoor geen ervaring nodig met zijdeschilderen of schilderen op zijde. Ieder eindresultaat is persoonlijk en uniek. Na het fixeren in de magnetron neem je jouw zijden sjaal direct mee naar huis. Het leuke is dat je deze techniek ook heel makkelijk thuis kunt toepassen op het verven van zijden vezels, zijden stoffen, wollen vezels en wollen stoffen.

Tips om de sjaal te dragen:
-Als sjaal : -) Stik de uiteindes aan elkaar en je hebt een mooie tunnelsjaal (150 cm is lang genoeg om de sjaal 2 keer om je nek te doen)
-In je haren (zijde beschermd je haren tegen de zon, zie ook hieronder de positieve eigenschappen van zijde)
-Op je kussen om op te slapen (zijde houdt je haren glanzend en je gezicht zijdezacht)
-Als wikkeldoek voor je (pasgeboren) baby
-Om je buik als zwangerschapsdoek (ook mooi met een fotoshoot!)
-Als riem
-Als mascotte (verf ‘m in de kleuren rood-wit-blauw-oranje met koninginnedag of in de kleuren van je sportclub of….)

De beste eigenschappen van zijde voor jou:
Natuurzijde bestaat voor 100% uit eiwitvezels en sluit daardoor naadloos aan bij jouw huid en haren. Ook bij een gevoelige huid, eczeem, acné enz. is zijde een weldaad voor je huid. Voor een pasgeboren baby het allerbeste wat er is.
Zijde is anti-allergisch en is een natuurlijke beschermer tegen ozon.
Zijde voelt bij warmte koel aan en bij kou juist warm aan, je voelt je er dus altijd prettig mee. Ook in de overgang een aanrader!
Zijde is de lichtste van alle natuurlijke stoffen; geen zwaar gevoel, geen druk op de huid.
Zijde geeft je een positief gevoel; het is luxueus, voelt goed, is puur en vooral ook gewoon very very nice
Zijde is licht maar bijzonder sterk. 1 draad kan een gewicht tot 45 kilo tillen.
Zijden draad is zeer elastisch en kan tot 120% van haar lengte worden uitgerekt (probeer dit overigens niet met jouw zijden sjaal)

Praktische informatie
Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.
Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.
Onze agenda is flexibel!
Kun je deze datum niet of wil je jezelf aanmelden met een groep (mogelijk vanaf 5 personen). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Kosten – All inclusief! En 10% korting in de winkel!
Alleen tijdens onze reguliere openingstijden – dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur & 1e zaterdag van de maand 10.00 – 16.00 uur
Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder!

Aanmelden

Locatie