Terug naar agenda

Workshop Yoga nidra

Merel 415, Heemskerk Kaart
14-3-2021 — 14-3-2021
15.00 — 17.30
€30.00

Je hartsverlangen (her)ontdekken

In Yoga Nidra wordt vaak gewerkt met een hartsverlangen, een hartenwens, ook wel Sankalpa genaamd. Maar hoe kom je er nou achter wat jouw Sankalpa of hartsverlangen is? En waarom zou je die helder willen hebben?

In deze workshop wordt je meegenomen op ontdekkingstocht. Via korte begeleide meditaties krijg je een steeds duidelijker beeld van jouw Sankalpa. Zodra we die helder hebben duiken we een Yoga Nidra in, waarin de beleving en belichaming van jouw Sankalpa alle ruimte krijgt.

Heb je nog nooit eerder Yoga Nidra gedaan? Geen probleem, ook dan kun je gewoon meedoen. Je start dan met een mooie solide basis om je volgende nidra’s mee in te stappen.

Deze workshop is de eerste in een reeks van 3. Ze zijn los van elkaar te volgen of maak een combi. Bekijk ook de andere Yoga Nidra workshops:

Benodigdheden:

– toegang tot Zoom, via  of via de Zoom app

– iets waarop je comfortabel kunt liggen zoals je yogamat of zelfs een schapenvacht

– deken(s) om je warm te houden

– eventueel iets om over je ogen te leggen tijdens de nidra, zoals een oogkussen

– papier en pen om aantekeningen te maken

Yoga Nidra ~ Je hartsverlangen (her)ontdekken

Wanneer: Zondag 14 maart

Tijd: 15.00-17.30 uur

Locatie: Online via Zoom

Docent: Sandra Zappeij

Bijdrage: € 30,-


Wat is Yoga Nidra?
Yoga nidra betekent ‘slaap van de yogi’s’. Deze yoga-slaap is een effectieve techniek voor diepe ontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk én emotioneel te rusten. Bij Yoga Nidra balanceer je tussen wakker zijn en slapen, ook wel de slaap-waak toestand genoemd. Je werkt naar een volledige ontspanning toe en wanneer de ontspanning compleet is, ontstaat er meer ruimte voor inzichten. Je wordt gevoeliger voor wat er in je omgaat. Kortom: er ontstaat meer bewustzijn. Op dat moment spreek je in jezelf een bevestiging (Sankalpa’) uit, wat zich bij regelmatig oefenen gaat manifesteren. Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan met de conclusie dat het een genezend/helend effect heeft.​

Locatie