Terug naar agenda

Viering van de lente!

Merel 415, Heemskerk Kaart
30-5-2021 — 30-5-2021
14.30 — 17.00
€37.50
Viering van de Lente
met Sjamanistische drumhealing
Waartoe word jij uitgenodigd door de lente? Waarvan word je door en door levendig? Wat wil je meer vorm geven in je leven en echt gaan belichamen? Hoe ziet jouw leven eruit wanneer je jouw vleugels uitspreidt?
Tijdens deze workshop van tweeënhalf uur gaan we aandacht besteden aan het hervinden van ons energie, met bewuste momenten van verbinding, bewegen en voelen door middel van een zachte flow met misschien een spicy touch. Bij binnenkomst ontvang je een kopje rauw cacao om je hart te openen (optioneel). Het geluid van moeder aarde, de Sjamanistische Drum, zorgt voor kracht en diepgang. We zijn immers klaar om te ontwaken. De lente symboliseert de overwinning van het licht en het aanbreken van de vruchtbare periode ~ Lente.

De lente brengt de kracht van een nieuw begin; de sapstroom komt weer op gang en de natuur begint een nieuw cirkel van ontvouwing en openen voor het hemelse licht. De overgang van winter naar lente biedt ons de mogelijkheid bewust onszelf te vernieuwen, door samenwerking van sterke intentie, overgave en verbinding. Iedereen kan deze kracht benutten. Ze is er voor ons allen. Je doet dit door je bewust te verbinden met de kracht in de natuur. Met de bomen, de wind, de regen, de eerste hommels die weer vliegen.
Tijdens Ostara (lente Equinox) werd de terugkeer van de lente gevierd: de dagen worden warmer, de aarde wordt weer vruchtbaar. Het wordt gezien als een dag van balans. Een evenwicht tussen midwinter en midzomer, waarbij de dagen en de nachten ruwweg even lang zijn.

Tijd van tevoorschijn komen door de uitbundigheid van de lente met bloembollen, steeds wat meer bloeiende heesters en bomen. Ostara is verbonden met ons innerlijk kind dat de wereld in gaat. Dat buiten de beschermde omgeving gaat kijken en ontdekken. Het is een lentefeest dat uitnodigt om je vleugels uit te slaan en zichtbaar te worden in het steeds sterker wordende licht van de zon. Buiten je comfortzone gaan ontdekken wat er nog meer mogelijk is. Wie je ook nog bent. Dieper in je lijf zakken en je verlangens concreet vorm geven.
Zin om deze energie van Ostara en lente bewust te vieren in een mooie flow van energieke en rustige houdingen? Diepgang en bewustwording te creëren door de klanken van de Sjamanistische Drum…
~ Spring has returned. The earth is like a child that knows poems ~
“The drum” is the Great Spirit’s favorite instrument!

Helende kracht van de Sjamaantrom
Deze drumcirkels zijn krachtige groepsrituelen waarin je werkt met één van de oudste en meest krachtige healing instrumenten: de sjamaantrom. Samen maken we een veld van helende kracht voor Moeder Aarde en al haar bewoners dat we verspreiden en versterken via de kracht van de trom. De sjamaantrom is een katalysator: een versterker van energie. Daarom werkt het in dit ritueel ook heel bewust met levensbrengende en genezende kracht, en kan je je ook richten op je persoonlijke dromen en wensen. Het ritme van de drum brengt ons in een diepere laag van ons bewustzijn. Afstemmen op elkaar en onze energie om in de flow te raken.

“The three birthed the drum so that we and Spirit could speak with common tongue” – E. Bonnie Devlin
Viering van de Lente ~ met Sjamanistische drum
Wanneer: Zondag 4 april
Tijd: 14.30-17.00 uur
Locatie: Ajna Tempel Heemskerk
Docent: Naz Dur
Prijs: € 37,50
Inclusief workshop, thee met wat lekkers, kopje rauwe cacao

Locatie