Terug naar agenda

Popband Cultuurkracht

Heemskerckplein 5, Heemskerk Kaart
7-4-2022 — 10-5-2022
11.00
€16

Start CultuurKracht Popband voor psychisch kwetsbare mensen 

Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord starten op donderdag 7 april de cursus Popband CultuurKracht voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Samen muziek maken, met elkaar ervaring opdoen met verschillende muziekinstrumenten en het schrijven van eigen songteksten. Deelnemer CultuurKracht: “Creativiteit is heel belangrijk voor mij. Doordat ik dit doe met gelijkgestemden, kan ik zijn wie ik ben.”

CultuurKracht Atelier Popband

Docent Hans Chialastri: “Deze popcursus is bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die het leuk lijkt om in een popband te spelen, met of zonder ervaring. De activiteit bestaat uit 8 lessen. In de eerste vier lessen kiezen de deelnemers welk instrument ze willen bespelen: drums, basgitaar, gitaar, keyboard of een ander instrument. In de vervolglessen wordt onder begeleiding van een docent van de bibliotheek gewerkt aan het schrijven van een of misschien wel twee eigen teksten. Er is een vaste vrijwilliger die zorgt voor de gastvrijheid. Uiteindelijk is er mogelijkheid om met de band op te treden op een echt podium in juli. Deelnemer CultuurKracht atelier: “Drummen is het leukste wat er is en ik heb een super docent bij het Cultuurhuis.”

Samenwerkingspartners
CultuurKracht is in opdracht van de gemeente Heemskerk ontwikkeld door Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord om te zorgen dat het cultuuraanbod voor iedereen toegankelijk is. De lessen, de docenten en de werkwijze is aangepast zodat iedereen zich welkom voelt. We doen dit in samenwerking met de zorg- en welzijnsorganisaties, zoals MET-Heemskerk, Reakt, Socius en Parnassia. 

Activering en participatie door CultuurKracht
CultuurKracht heeft als doel om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van activering van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van participatie en ontwikkeling. 

Informatie over deelname CultuurKracht

Aanmelden vóór 5 april bij Cultuurhuis Heemskerk (kan ook door begeleider): info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251 836 003

Voor de start wordt er een kennismakingsafspraak gemaakt.

Kosten € 16,= 

Start 7 april 2022 van 11.00 – 13.00 uur

Locatie