Terug naar agenda

Cultuurkracht activiteiten

Heemskerckplein 5, Heemskerk Kaart
7-10-2021 — 7-10-2021
11.00 — 13.00
€2.00

CultuurKracht activiteiten voor psychisch kwetsbare mensen.

Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord starten op donderdag 7 oktober met het CultuurKracht Atelier voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Er worden diverse groepslessen georganiseerd voor mensen die thuis zitten of bij een zorgorganisatie zijn aangesloten en kennis willen maken met het ‘kunst en cultuur’.  Mirjam du Cloo, directeur Cultuurhuis Heemskerk: “Wij vinden dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, de activiteiten worden op maat gemaakt en door onze kunstprofessionals uitgevoerd.”

CultuurKracht Atelier
De activiteiten bestaan uit drie workshops van vier lessen in de disciplines beeldend, muziek en literair. Op donderdag 7 oktober start kunstenaar Annemarie Sybrandy met het maken van vrouwenbeelden, in de papier-maché techniek. Muziekdocent Floris van Tol volgt met workshops ‘samen spelen met percussie-instrumenten’. En Marcia de Bruijn introduceert de ‘Tafelvol verhalen’, waar boeken en eigen verhalen centraal staan. Bij alle lessen is er een vrijwilliger aanwezig die het vertrouwede gezicht is voor de deelnemers. Na afloop kan er samen wat gedronken en geluncht worden. Deelnemer CultuurKracht: “Creativiteit is heel belangrijk voor mij, dit doe ik met gelijkgestemden, waardoor ik kan zijn wie ik kan zijn.”

Samenwerkingspartners
CultuurKracht is in opdracht van de gemeente Heemskerk ontwikkeld door Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord om te zorgen dat het cultuuraanbod voor iedereen toegankelijk is. CultuurKracht wordt speciaal voor mensen met een psychische kwetsbaarheid georganiseerd. De lessen, de docenten en de werkwijze is aangepast zodat iedereen zich welkom voelt. We doen dit in samenwerking met de zorg- en welzijnsorganisaties, zoals MET-Heemskerk, Reakt, Socius en Parnassia.

Activering en participatie door CultuurKracht
CultuurKracht heeft als doel om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van activering van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van participatie en ontwikkeling.

Informatie over deelname CultuurKracht
Aanmelden en meer informatie bij Cultuurhuis Heemskerk (kan ook door begeleider): info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251 836 003.
Voor de start wordt er een afspraak gemaakt.

Kosten € 2,= per les

Start 7 oktober van 11.00 – 13.00 uur/ na afloop gelegenheid om samen te lunchen

Locatie