Basiscursus fotografie

16-1-2021 — 30-1-2021
9.30 — 11.30
€119.00

Heeft u een camera met een verwisselbare lens of een compactcamera met uitgebreide mogelijkheden én wilt u meer uit uw camera halen? Dan is de basiscursus fotografie echt iets voor u! De camera hoeft niet bij ons te zijn gekocht om toch mee te kunnen doen aan onze cursus. Iedereen is welkom!

In onze basiscursus fotografie leer je de belangrijkste technieken en begrippen van de digitale camera. We behandelen bijvoorbeeld het gebruik van de sluitertijd, het diafragma en de iso-instelling.

We leren je om te gaan met bewegingsonscherpte en het scherpstelsysteem. Je leert de helderheid en kleur van je foto aan te passen en foto’s te beoordelen met behulp van het histogram en hooglichtindicatie. Het verschil tussen JPEG en RAW en het instellen van de juiste pixels wordt uitgelegd. Na drie lesmomenten met flink wat “knoppen-gymnastiek” zul je je camera heel wat beter leren kennen!

We behandelen de verschillende technieken tijdens de les en u krijgt na de eerste en de tweede les opdrachten mee naar huis om er lekker mee aan de slag te gaan. De ingestuurde foto’s drukken wij af op 20x30cm en daarna bespreken we de resultaten.

De kosten voor deze cursus bedragen €119.- en wordt gegeven in Heemskerk.
Bent u Goldmember bij ons? Dan krijgt u €20.- korting op vertoon van uw Goldmemberpas.

Meldt u snel aan, want vol=vol

Cursus 1 (3 ochtenden van 9:30 – 11:30)
zaterdag 16 januari
zaterdag 23 januari